Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Röviden leírnám a kis sulis, ovis történetünket mert végre kikeveredtünk mi is. Szóval, egy szép szombati út (10 és fél óra) után megérkeztünk Pforzheim-be. Kedden felkerekedtünk és ellátoga - Németország magazin
részletek »

Beiskolázás Németországban

A Németország Tuti Magazin segítséget szeretne nyújtani az ország jobb megismeréséhez, bemutatásához. A munkavállalás lehetőségeiről, az állampolgárság megszerzésének módjáról, vállalkozás indításáról, azaz, hírek, cikkek, tudnivalók Németországról.
Németország magazin
Itt vagy: Németország magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Beiskolázás Németországban
Beiskolázás Németországban
Kezdődik az iskola
Röviden leírnám a kis sulis, ovis történetünket, mert végre kikeveredtünk mi is. Szóval, egy szép szombati út (10 és fél óra) után megérkeztünk Pforzheim-be. Kedden felkerekedtünk és ellátogattunk az általános iskolába. Itt a város ezen kerületében csak ez az egy van, így nem volt választási lehetőségünk de nem is baj, szuper a suli.
Ott, kedden el is mondták, hogy már csütörtök reggel mehetnek is a lurkók. Kaptam egy két és fél méteres listát, hááát nem kevésbe fájt a bevásárlás, de muszáj volt. A4-es méretű füzetek, mind más, vonalas, kockás, sima és mindnek más színű a bekötője.

Este három órán át kötöttem, válogattam de csak végeztem vele.

A tanárok nagyon kedvesek, szigor azért van bőven, de kell is.


Hetente több mint két alkalommal németet tanulnak a suliban, ezen kívül még én tanítom őket itthon napi 2-4 órában.Teszem hozzá ez úgy fér bele, hogy oktatás után jönnek haza, nincs (azaz van de nem sokan igénylik) napközi.

A gyerekek nagyon kedvesek, hamar befogadták a lurkóimat, nagyon örültem neki.

Az óvodáról. Itt a városrészünkben van két óvoda is, sajnos egyikben sem volt hely, de kaptam egy telefonszámot, hogy hívjam fel azon az illetékest, aki segíteni tud.
Hirdetés

Felhívtam, papírokat kitöltöttem, majd várakozás. Nem történt semmi. Néhány nap után telefon kézbe és elkezdtem az óvodákat hívogatni. A harmadik helyen tudtak egy negyediket, ahol hamarosan lesz üresedés.

Hurrá, december elsejétől mehet oviba a kicsi reggel fél 8-tól délután 14 óráig 79 euroért, de csak azért ilyen kedvező áron, mert Ő a harmadik gyermekünk. Ajánlották még, hogy ha nem tudok neki csomagolni ebédet a tízórai mellé, plusz havonta 50 euroért kap ebédet is.

Nem tudom ugyan, hogy mit szólna a hagymaleveshez de lehet, hogy megpróbáljuk majd. Röviden ennyi. Nem is volt olyan vészes.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Németország, oktatás, óvoda, iskola
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-11-21 18:33:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
olga2012-03-13 10:17:53 | #33
olga

Szia Olga vagyok!Olvastam a kis történetedet aranyos.Mi is gondolkodtunk rajta,hogy nekivágjunk Pforzheimnek,a párom ott dolgozik én meg itthon a 3-om gyerkőccel ez így elég rossz.Megkérdezhetem nálatok milyen idősek a gyerekek?Ha segítenél abban mi az amit tudnom kell megindulás előtt mármint azt látom az ovi mennyibe kerül gondolom havonta ennyi.Az iskola mennyibe kerül havonta?És mi a helyzet az albérletekkel milyen árba vannak?Meg még az érdekelne mi kell ahhoz,hogy a családi pótlékot igényelni tudja az ember?A páromnak van kint bejelentett lakcíme,munkahelye,de magyarba vannak bejelentve de adózunk ide is oda is.Válaszod előre is köszönöm.Sok sikert Nektek!Szia

Tuti menü