Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ha valakinek van szakmája, lakása akkor nem ilyen munkát vállal. Ha elvállalja mert lakást, élelmet adnak, akkor bizony arra számítani kell, hogy az idős embert gondozni kell, a szüksegletei - Németország magazin
részletek »

Idősgondozás Németországban

A Németország Tuti Magazin segítséget szeretne nyújtani az ország jobb megismeréséhez, bemutatásához. A munkavállalás lehetőségeiről, az állampolgárság megszerzésének módjáról, vállalkozás indításáról, azaz, hírek, cikkek, tudnivalók Németországról.
Németország magazin
Itt vagy: Németország magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Idősgondozás Németországban
Idősgondozás Németországban
Idősgondozás Németországban
Ha valakinek van szakmája, lakása akkor nem ilyen munkát vállal. Ha elvállalja mert lakást, élelmet adnak, akkor bizony arra számítani kell, hogy az idős embert gondozni kell a szüksegleteinek megfelelően. Azt kell főzni, amit meg tud enni és állandóan mosolyogni. Mindannyian leszünk idősek és bizony nem örülnék, ha a pénzemért valaki azt keresné, hogy hol tud kibújni a munka alól.
Ha felmerül valakiben a külföldi munka lehetősége, nagy valószínűséggel Németország is felmerül lehetséges célként, mint idősgondozó.


Nem olyan nehéz megtanulni annyira a német nyelvet,
hogy az ember megértse a legfontosabbakat. Nekem fel volt írva az elején többféleképpen, hogy mit kérdezzek, mit válaszolhatnak. Az idős ember gyakran nagyot hall és nem tudjuk, mit hall meg, ezért jó, ha többféleképpen is tudjuk mondani ugyanazt.

Ha valaki idősgondozást vállal, akkor gyakran előfordul, hogy emelni, pelenkázni kell. Amikor hozzánk hoznak valakit idősotthonból és a gondozó láthatóan utálja a beteget, bizony jelezzük azt és elvárjuk, hogy ő vetkőztesse, öltöztesse a gondozottját. Bizony, ha ilyen többször előfordul, még az is lehetséges, hogy szólunk az otthonba: ne ezzel a gondozóval küldjék a beteget legközelebb. Erre szerencsére nem került még sor, mert masodjára mással küldték már automatikusan.
Hirdetés

Ha valaki fél a gondozottjaitól, akkor ne is várja, hogy megbecsülik. Kell némi szakmai ismeret, akkor lehet tudni, mitől kell félni és mitől nem. Ha valaki teljesen szakképzetlen, akkor csak segédmunkát kap, ami sehol a világon nem könnyű, de Németországban azért jobban megfizetik, mint Magyarországon. Keménynek tünhetek, de ha nem megfelelő, akkor bizony otthon kell maradni és otthon vállalni munkát vagy a képzettségnek megfelelően, a szükséges nyelvtudással elhelyezkedni és az ismereteket folyamatosan fejleszteni. Pl. a beteg mozgatásához is lehetségesek segédeszközök, vannak fogások, amikkel könnyebb a beteg mozgatása, ezeket a nővériskolákban tanítják, de a pelenkázást nem lehet megúszni.

Az emberek a legtöbb esetben hálásak a gondozásért. De ha azt látják, hogy a gondozó utálja őket vagy a munkát, akkor ne várjunk kedvességet. Én legalábbis csak addig tartanék meg ilyen gondozót, ameddig feltétlenül szükséges - amint lenne jobb, az előző mehet. Amit írtam, nem azt jelenti, hogy mindent meg kell csinálni. De ami a munkakörbe tartozik, azt igen, mosolyogva és kedvesen. A gondozottnak semmi köze a gondozó személyes problémáihoz, ezt ne felejtsük soha, különösen ne külföldi munkavállalás esetén!
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - külföldi munka, Németország, németországi munka, idősgondozás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-11-22 12:21:58
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
eramami2013-04-07 18:24:33 | #70
eramami

tud valaki házi gongozást Németországban egy hónapos váltásokban nagyon kellene a meló, a német nyelv nem gond. már ápoltam az email címem. eramamai@gmail.com

Andrea05212012-12-11 17:20:40 | #55
Andrea0521

Köszönöm a lehetöséget!

Tuti menü