Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Németország tartományai képes leírás - Németország.tlap.hu
részletek »

Németország tartományai - Németország.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag.tlap.hu » Németország tartományai
Keresés
Találatok száma - 14 db
Baden-Württemberg

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg a Német Szövetségi Köztársaság 1952-ben alakult szövetségi tartománya. Fővárosa: Stuttgart. Baden-Württemberg Németország délnyugati részén fekszik. Baden-Württemberg címerén három járó oroszlán látható, a háttére aranyszínű.

Bajorország

Bajorország

Bajorország Németország legnagyobb területű tartománya. A világon mindenütt ismert a bajor sör kiváló minősége. Fővárosa: München. A tartomány legnagyobb folyója a Duna. A tartományban 71 megye van. Bajorország gazdaságilag erős, gazdag állam.

Berlin

Berlin

Berlin az ország fővárosa, egyben városállamként egyik tartománya. Az ország legnépesebb és legnagyobb városa. A kultúra, a média, a politika és a tudomány egyik fontosabb európai központja. Egyetemei, operái, múzeumai és nemzetközileg elismertek.

Németország magazin hírek
Albérlet Németországban
Albérlet Németországban 2008-ban jöttünk Münchenbe mert férjemmel mindkettőnknek letárgyalt, aláírt munkaszerződésünk volt megbízható német cégekhez. A nyelvtudás semmi gondot nem jelentett, mert az a napi munkánkhoz korábban is hozzátartozott. Előtte már éltünk más országokban is mert a munkánk ezt kívánta. Ilyen tapasztalatokkal kell azt mondanom, hogy soha. sehol olyan nehézségekkel...
Idősgondozás Németországban
Idősgondozás Németországban Ha valakinek van szakmája, lakása akkor nem ilyen munkát vállal. Ha elvállalja...
Beiskolázás Németországban
Beiskolázás Németországban Röviden leírnám a kis sulis, ovis történetünket, mert végre kikeveredtünk mi...
Brandenburg

Brandenburg

Brandenburg szövetségi tartomány az ország keleti részén. Fővárosa Potsdam. Brandenburg legnagyobb felsőoktatási intézménye a Potsdami Egyetem. Potsdam az egyik nagy hagyományokkal rendelkező oktatási és kutatóközpont. Néhány látnivaló: Sanssouci kastély, Rheinsberg kastély.

Bréma

Bréma

Bréma Szabad Hanzaváros tartomány. Bréma neve egyszerre jelenti a tartományt is és Bréma várost is. A tartomány két nagyvárosra tagozódik Bréma és Bremerhaven. Az ország második legjelentősebb külkereskedelmi központja. Bréma jelmondata: 'Buten un binnen - Wagen un winnen - Közel s távol - kockáztatni és nyereségre szert tenni.

Hamburg

Hamburg

Hamburg Szabad és Hanzaváros az ország második legnagyobb városa, a szövetségi köztársaság egyik önálló városállama. Európa harmadik legnagyobb forgalmú kikötővárosa. A jelképe a vörös alapú pajzson elhelyezett fehér színű vár. A két oroszlán által védett nagycímert csak a szenátus használhatja.

Hessen

Hessen

Hessen német tartomány 1946-ban alakult. Fővárosa Wiesbaden. Az állami hivatalok székhelye Wiesbaden található. Hessen 21 körzetből és 5 önálló városból áll. Európa egyik legnagyobb tőzsdéje a Frankfurti tőzsde ebben a tartományban található

Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány az ország északkeleti részén található, a második világháború végén jött létre. 1990 óta minden negyedik évben kerül sor az általános tartományi parlamenti választásokra. Fővárosa Schwerin, a város jelképe a Schwerini Kastély. A tartományban több, mint 2000 tó található.

Nordrhein-Westfalen

Nordrhein-Westfalen

Észak-Rajna-Vesztfália az ország nyugati részén elhelyezkedő negyedik legnagyobb tartomány. Észak-Rajna-Vesztfália a Ruhr-vidéket öleli körül. Fővárosa Düsseldorf. Két fő folyója az Eifel és az Északi-Rajna. Az ország lakosságának több mint húsz százaléka itt él.

Hirdetés
Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz

Rajna-vidék-Pfalz az ország délnyugati részén található 1946. augusztus 30-án létrehozott szövetségi tartomány. Fővárosa Mainz. Fő folyói: Lahn, Mosel, Rajna és a Saar. Fedezze fel a számos kínálatát a művészetek és a kultúra, az egészségügy és a rekreáció, a sport és a természet, fesztiválok és rendezvények, valamint helyi specialitásokat és borokat.

Saar-vidék

Saar-vidék

A Saar-vidék az ország délnyugati részén található 1920-ban alakult negyedik legkisebb szövetségi tartománya. Nagyobb városai: Saarbrücken, Blieskastel, Homburg, Merzig, Neunkirchen, Saarlouis, Sankt Ingbert, Sankt Wendel, Völklingen

Szász-Anhalt

Szász-Anhalt

Fővárosa Magdeburg. Fő 3 folyói: Elba, Havel, Saale. Itt található ország legnagyobb archívum Szász-Anhalt tartományi állami levéltár. A változatos és eseménydús története a 10.-ik századba nyúlik vissza. A levéltárban erről tájékozódhat, megtalálja dokumentumok, hivatalos könyvek, nyilvántartások, térképek, fényképek és filmek között.

Szászország

Szászország

Szászország az ország harmadik legnagyobb tartománya. Fővárosa Drezda. Híres szülöttei: Gottfried Kirch csillagász, matematikus - George William Russell nyelv és irodalom tudós - Arthur Baer festő - Jan (John) Hórčanski tanár, történész - Hermann Abendroth gazdálkodó, politikus - Adolf Blomeyer mezőgazdasági tudós

Türingia

Türingia

Türingia az ország középső részén elhelyezkedő szövetségi tartomány. Fővárosa Erfurt. Főbb folyói: Saale, Weiße Elster, Werra és az Unstrut. Főbb látványosságai: Erfurti Dóm, a Johann Sebastian Bach ház, a Severin templo, a Szatócs-híd és a Wartburg vára.

Tuti menü