Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Történelem képes leírás - Németország.tlap.hu
részletek »

Történelem - Németország.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nemetorszag.tlap.hu » Történelem
Keresés
Találatok száma - 7 db
Adolf Hitler

Adolf Hitler

Adolf Hitler német kancellár, 1933-tól Führer (vezér) 1934-től haláláig, a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (németül Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei vagy röviden NSDAP), vezetője. 1925-ben osztrák állampolgárságáról lemondott, német állampolgárságot 1932-ben Braunschweig (ma Alsó-Szászország) tartomány formálisan kinevezett tisztviselőjeként szerzett.

Mária Terézia

Mária Terézia

Mária Terézia Bécsben született 1717. május 3-án. Habsburg-házból származó osztrák uralkodó főhercegnő, 1740-1780 között magyar és cseh királynő, I. Ferenc német-római császár felesége, a Habsburg-Lotharingiai-ház ősanyja. Mária Terézia 1780. november 29-én hunyt el Bécsben.

Német Birodalom

Német Birodalom

Német Birodalomnak (németül Deutsches Reich) nevezzük az 1871 és 1945 között fennállt német állam alakulatot. 1943 és 1945 között a hivatalos megnevezés Nagynémet Birodalom. 19. és 20. századi történelme során több szakaszt különböztetünk meg. A Német Császárság (1871-1918), a pluralisztikus, többpárti rendszerű Weimari Köztársaság időszakát (1919-1933), valamint a nemzetiszocialisták totalitárius diktatúráját, melyet Harmadik Birodalomként is emlegetnek (1933-1945), valamint az ezt követő megszállási időszakot.

Németország magazin hírek
Albérlet Németországban
Albérlet Németországban 2008-ban jöttünk Münchenbe mert férjemmel mindkettőnknek letárgyalt, aláírt munkaszerződésünk volt megbízható német cégekhez. A nyelvtudás semmi gondot nem jelentett, mert az a napi munkánkhoz korábban is hozzátartozott. Előtte már éltünk más országokban is mert a munkánk ezt kívánta. Ilyen tapasztalatokkal kell azt mondanom, hogy soha. sehol olyan nehézségekkel...
Idősgondozás Németországban
Idősgondozás Németországban Ha valakinek van szakmája, lakása akkor nem ilyen munkát vállal. Ha elvállalja...
Beiskolázás Németországban
Beiskolázás Németországban Röviden leírnám a kis sulis, ovis történetünket, mert végre kikeveredtünk mi...
Németország - Múlt-kor

Németország - Múlt-kor

Németország - Múlt-kor történelmi portálon. 1943. január 12-14. között az oroszok áttörték a gyenge ellenállást tanúsító doni magyar arcvonalat, ennek során odaveszett a 2. magyar hadsereg jelentős része: a 200 ezres seregből 120 ezren soha nem tértek haza.

Otto Von Bismarck

Otto Von Bismarck

Otto Eduard Leopold von Bismarck herceg, Lauenburg hercege, Bismarck-Schönhausen grófja 1815. április 1-én született az Elba melletti Schönhausenben a mai Sachsen-Anhalt (Szász-Anhalt) területén. Először az 1847-es rendi gyűlésen tűnt fel, ahol a liberális irányzattal szemben, mint a királyi és rendi előjogok határozott és bátor védője jelent meg. Az ó-porosz katonai és nemesi szellemet képviselte, mely a hagyományos erők ápolásától várta a rend biztosítását

Versaillesi békeszerződés

Versaillesi békeszerződés

Az 1919. január 18-án megnyitott párizsi békekonferencián összességében 32 állam képviseltette magát. A résztvevők a szövetséges (antant) hatalmak és társult tagjaik, a brit domíniumok, India, valamint az új európai államalakulatok (Lengyelország és Csehszlovákia) képviselőiből álltak.

Wehrmacht

Wehrmacht

A Wehrmacht (szó szerint kb. véderő) a III. Birodalom fegyveres erejének (haderejének) megnevezése volt 1935-től, a sorkatonaság bevezetésétől, 1945-ig. Ezt megelőzően a hivatalosan használt név a Reichswehr, ezt követően pedig a Német Szövetségi Köztársaságban Bundeswehr (mely megnevezés a mai napig érvényben van), illetve az NDK fegyveres erőinek megnevezése pedig Nationale Volksarmee lett.

Tuti menü